ADGANG
Det er ad de ofte, men ikke altid aflåste portrum, at beboere, postbude og renovationsmedarbejdere m.fl. får adgang til karréen; hvor større maskiner skal anvendes, er der ligeledes brug for adgang via portens udvidede volumen.
Porten kan være ryddet eller rodet, aflåst eller ej, fyldt med postkasser eller cykler og lignende - eller permanent ryddet, hvis den fx fungerer som brandvej - eller viceværten er særligt nidkær. På billedet "Post" fremstår de mange postkasser som et spejl på en 5 etagers bygning, hvis man betragter hver postkasser som en lejlighed.
At porten fungerer som adskillelse mellem det fuldt offentlige og delvist private rum fremgår af fx “Gitterport”, hvor man i karréen Karréen Peblinge Dossering- Baggesensgade-Blågårdsgade-Nørrebrogade ser indefra og ud på en i øvrigt øde Nørrebrogade.
Billedet "Rampe" er taget halvvejs oppe ad en rampe og viser det syn, som møder den, der måtte have haft et kælderærinde. Man ser her en fuldt bevokset gavl på et af karréens store baghuse, således som det her er iklædt efterårsfarver.
Den stedkendte ville straks kunne nyde godt af et kolonihavelignende anlæg af små og meget forskellige plantekasser, som samlet udgør en lokal, stedspecifik have, der på det nærmeste mimer kolonihaven.
Rampen befinder sig i karréen Karréen Peblinge Dossering-Baggesensgade-Blågårdsgade-Nørrebrogade, hvor den fører fra Blågårdens kælderplan.
ANLÆG
Begrebet anlæg betegner i sammenhængen gårdmiljøernes forskellige installationer i form af cykelskure og -stativer, affaldsstationer, legepladser, boldbaner, men også de mere tradtionelt poetiske haveanlæg, drivhuse såvel som grillpladser med borde og bænke, læpladser, solkroge, fællesgrill, bænke, borde, legerum, bede, træer samt større og mindre bygninger - nye som gamle.
UDSIGT
Afsnittet Udsigt er eksempler på den udsigt, som nogle beboerne i karréerne har. Af billedet umiddelbart herunder, Koncertkirken, er det beboerne i karréen Blågårdsgade-Baggesensgade-Todesgade-Blågårds Plads som nyder godt af, at den nordlige langside af den tidligere Blågårds Kirke, nu koncertkirke, danner bagtæppe for et grønt anlæg - med de sædvanlige borde-bænke installationer; de samme beboere kan ved ved at vende blikket mod øst, se et baghus, som dels giver plads til et cykelstativ, dels en samfundsmæssig kommentar, "We're all just tourists".